Президент РФ Володимир Путін назвав євразійську інтеграцію і Євразійський союз шансом для країн-учасниць стати самостійним центром, а не периферією для Європи чи Азії.

«Євразійський союз - це проект збереження ідентичності народів історичного євразійського простору в новому столітті і в новому світі. Євразійська інтеграція - це шанс для пострадянського простору стати самостійним центром глобального розвитку, а не периферією для Європи чи Азії», - сказав Путін на зустрічі з членами дискусійного клубу «Валдай», повідомляє РІА «Новости».

Тісну інтеграцію Росії з її сусідами президент вважає абсолютним пріоритетом. За його словами, євразійська інтеграція будуватиметься на принципі різноманіття. «Це об'єднання, в якому кожен збереже своє обличчя й політичну суб'єктність» , - сказав президент РФ.

Нагадаємо, Україна проголосила стратегічний курс на євроінтеграцію і збирається в листопаді підписати у Вільнюсі на саміті «Східного партнерства» Угоду про асоціацію з ЄС, частиною якого є положення про ЗВТ.

Одночасно Україну запрошують до Митного союзу Росії , Білорусі та Казахстану і вже надали їй статус спостерігача, однак Київ заявляє, що не готовий до повноцінного вступу в МС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

212