Верховна Рада України прийняла в першому читанні і за основу законопроект про реформування друкованих засобів масової інформації.

Як передає кореспондент ForUm'у, за документ проголосували 333 нардепи.

Як відомо, даний законопроект входить до списку євроінтеграційних проектів законів.

Законопроект представників чотирьох фракцій (окрім КПУ ) спрямований на реформування друкованих засобів масової інформації, заснованих органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, з метою безперешкодного утвердження свободи слова в засобах масової інформації.

Документ встановлює загальну мету діяльності реформованої державної та комунальної преси - поширення об'єктивної інформації в інтересах громадян України.

Законопроект також встановлює правила співпраці органів державної влади та місцевого самоврядування і заснованими ними друкованими засобами масової інформації.

Зокрема, законопроектом визначається, що реформування друкованих ЗМІ та редакцій може здійснюватися кількома способами, зокрема, шляхом перетворення друкованих засобів масової інформації в офіційні друковані видання або ж виходу органів державної влади, інших державних органів та органів місцевого самоврядування зі складу засновників (співзасновників) друкованого засобу масової інформації та редакції - у разі відсутності державного (комунального) майна у майні редакції.

Крім того, під час реформування друкованого засобу масової інформації не допускається зміна державної мови видання.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

366