Нещодавня економічна криза могла викликати зростання числа самогубств у Європі та Америці , пишуть автори статті , опублікованій на сайті журналу British Medical Journal.

Щоб оцінити ступінь глобального впливу фінансових проблем , викликаних крахом американського кредитного ринку і ринку житла у 2008 році , дослідники проаналізували дані з 54 країн .

Через рік після початку кризи рівень самогубств серед чоловіків зріс у цілому на 3,3%. У більшості випадків це відбулося в країнах , де було найбільше заявлено про втрату робочих місць.

Дослідники із університетів Оксфорда і Брістоля у Великобританії разом з колегами з Університету Гонконг використовували інформацію про смертність із бази даних Всесвітньої організації охорони здоров'я , Центру з контролю і профілактики захворювань та Міжнародного валютного фонду.

У 2009 році безробіття зросло на 37% , а ВВП впав на 3% , що свідчить про початок економічної кризи у 2008 році.

У той же час рівень самогубств серед чоловіків почав рости. Кількість самогубств була на 5 000 більше , ніж очікувалося у тому році .

В основному соціологи вивчали випадки у 27 європейських країнах і 18 країнах Північної і Південної Америки.

Так , у Європі кількість самогубств зросла серед 15-24-річних чоловіків , у той час як в Америці зростання було помічене у віковій групі від 45 до 64 років.

Тим не менше, рівень самогубств серед жінок у Європі не змінився і лише трохи виріс в Америці.

На думку вчених , швидше за все , реальний вплив кризи на самогубства ще сильніший, оскільки вони не розглядали країни, стосовно яких не було достовірних даних. Крім того , на кожен суїцид припадає приблизно 30-40 спроб і 300-400 осіб, які думають про те, щоб накласти на себе руки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

242