Sberbank CIB з групи Ощадбанку взяв участь в організації синдикованого кредиту для України у розмірі $750 млн.

«Це перший для Ощадбанку досвід з надання синдикованого кредиту Державі Україна, який є важливим кроком на шляху подальшого співробітництва», - наголошується в повідомленні банку 18 вересня, пише «Капітал».

Як повідомлялося, 21 серпня 2013 р. Кабмін вирішив здійснити державне зовнішнє запозичення на суму до $750 млн і на термін до двох років.

Номінальна процентна ставка за позикою встановлена ​​на рівні 6,5% річних, однак передбачена разова комісія в розмірі 3,02% основної суми боргу, що виводить реальну ставку на близький до ринкового рівень трохи вище 8%.

Пізніше видання «Капітал» повідомило про рішення уряду суттєво знизити розмір комісії, проте ця інформація поки не знайшла офіційного підтвердження.

Україна двічі цього року виходила на ринок єврооблігацій: на початку лютого були дорозміщені папери з погашенням у 2022 р. на $1 млрд під 7,625% , а на початку квітня - нові єврооблігації на $1,25 млрд під 7,5% річних.

В уряду вже був досвід приватного розміщення єврооблігацій у несприятливий для публічних запозичень час.

Російський ВТБ у червні 2010 р. надав Україні шестимісячний бридж-кредит (перед розміщенням суверенних євробондів і отриманням першого траншу кредиту МВФ) на $2 млрд під 6,7% річних. Пізніше ВТБ переуступив права щодо кредиту Україні VTB Capital.

Sberbank CIB був створений у рамках інтеграції Ощадбанку Росії і «Трійки Діалог». Ключовими напрямами діяльності Sberbank CIB є корпоративне кредитування, інвестиційно-банківські послуги, торгові операції з цінними паперами, власні інвестиції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1534