Затвердження проекту Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом є величезним досягненням нинішнього керівництва держави. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу в Кабінеті Міністрів заявив міністр закордонних справ Леонід Кожара.

«Фактично на рівні уряду можна констатувати, що робота над угодою про Асоціацію між Україною та ЄС завершена», - заявив глава МЗС.

Він також підкреслив, що затвердження проекту Угоди про асоціацію є величезним досягненням нинішнього керівництва України, а також істотним зовнішньополітичним досягненням. «Фактично Україна вела переговори не з одним органом - Європейським союзом, але переговори велися також з усіма членами ЄС, Єврокомісією, Європарламентом, а також з усіма органами ЄС. Робота щодо підготовки тексту для України була успішною», - заявив міністр.

Як раніше повідомляв ForUm, сьогодні, 18 вересня, Кабінет Міністрів затвердив проект Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

30 серпня Президент України Віктор Янукович запевнив, що Україна виконає умови, необхідні для підписання Угоди про асоціацію.

Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає, що підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом сприятиме послідовному руху країни до європейської якості життя.

15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС щодо підписання Угоди про асоціацію з Україною.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

224