У Росії майже 8,5 млн осіб є наркоманами, що становить майже 6% населення країни , повідомили у прес-службі уряду РФ.

Про це йдеться в постанові про створення системи держпідтримки недержавних реабілітаційних центрів для осіб, які вживають наркотичні засоби та психотропні речовини з немедичними цілями.

«Загальна кількість осіб, які споживають наркотичні засоби та психотропні речовини з немедичними цілями, у Російській Федерації оцінюється у 8,5 млн осіб», - йдеться в документі.

При цьому наголошується , що в Росії зі 110 тис. засуджених за наркозлочини всього лише 25 тис. проходять курс реабілітації.

За даними уряду , відсутність дієвої системи реабілітації та ресоціалізації споживачів наркотиків призводить до того, що після лікування на реабілітацію спрямовується не більше 5% хворих. Основне навантаження з організації соціальної реабілітації та поверненню споживачів наркотичних засобів і психотропних речовин у суспільство здійснюється недержавними громадськими організаціями.

Уряд РФ вважає, що з метою підвищення ефективності реабілітації осіб, які споживають наркотичні засоби та психотропні речовини, необхідно створити систему державної підтримки соціально орієнтованих некомерційних організацій, що здійснюють профілактику немедичного споживання наркотичних засобів і психотропних речовин, комплексну реабілітацію та ресоціалізацію осіб, які споживають наркотичні засоби та психотропні речовини з немедичними цілями.

Населення Росії, згідно з даними Росстату, становить 143,4 млн чоловік. Таким чином, частку наркоманів уряд оцінює приблизно у 5,9%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

167