Рятувальники продовжують проводити роботи щодо відкачування води із підтоплених домогосподарств в Одеській області.

Станом на 07:00 17 вересня вода відведена із 617 дворів, воду продовжують відкачувати із 75 підтоплених домогосподарств, повідомили у прес-службі ДержНС.

Мешканці підтоплених будинків тимчасово розмістилися у будинках культури , готелях та у родичів. Організована доставка продуктів харчування і медикаментів.

Усього до ліквідації наслідків негоди залучено 300 осіб , 85 одиниць техніки і насосного устаткування. Ситуація перебуває на контролі рятувальників.

Як раніше повідомляв ForUm, протягом 12-14 вересня внаслідок сильних опадів було підтоплено 399 житлових будинків у 13 населених пунктах Тарутинського (304), Болградського (55), Арцизького (32) і Саратського (8) районів, евакуйовано майже 600 осіб.

Під час повені загинули дві людини.

Обсяг збитків від повені в Одеській області, за попередніми розрахунками, становить майже 100 млн гривень.

Для переселення постраждалих через повені, що сталася з 12 по 14 вересня у смт Березине Тарутинського району Одеської області , буде реконструйовано 5-поверховий житловий будинок.

Для проведення першочергових аварійно-відбудовних робіт і компенсацій потерпілому внаслідок стихійного лиха населенню Кабінет Міністрів розпорядився виділити 104770 тис. гривень. Зокрема, Одеській облдержадміністрації виділено 6470 тис. гривень для компенсації збитків постраждалому населенню, Укравтодору - 78 300 тис. гривень для відновлення пошкоджених і зруйнованих доріг і дамб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

157