Перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов доручив відновити роботу регіональних міжвідомчих комісій з питань боротьби з рейдерством у складі місцевих органів виконавчої влади. Таку вказівку він дав керівникам усіх відповідних міністерств , а також головам інших центральних та місцевих органів виконавчої влади за підсумками засідання Міжвідомчої комісії з питань захисту прав інвесторів , протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств.

Перший віце-прем'єр також доручив їм підготувати свої пропозиції щодо розробки державної антирейдерської програми.

Окремо Арбузов дав доручення міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку взяти під особистий контроль хід розслідування відповідних кримінальних справ з питань , що розглядаються на засіданнях Комісії. Також він доручив МВС спільно з Міністерством юстиції та за участю Генеральної прокуратури провести обговорення змін до законодавства з протидії рейдерству.

Про результати проведеної роботи перший віце-прем'єр дав доручення відзвітувати вже на наступному засіданні Міжвідомчої комісії.

«Мене особисто щотижня інформуйте, будь ласка , про хід опрацювання звернень , що надійшли на адресу комісії , про розкриття кримінальних схем . При цьому необхідно детально вивчити кожен конкретний випадок і дати йому правову оцінку відповідно до законодавства», - заявив він.

У ході засідання Арбузов відзначив і необхідність удосконалення законодавства України та його гармонізації відповідно до вимог Європейського союзу: «На сьогодні пропонується законодавчо визначити поняття «рейдерства» і встановити адекватну кримінальну відповідальність за вчинення та сприяння цим злочинам».

Окремо він запропонував членам Комісії підготувати законопроект «Про внесення змін до Кримінального кодексу України» щодо встановлення відповідальності за дії , які можуть спричинити незаконні поглинання і захоплення підприємств.

«Хочу підкреслити , що ініціатори рейдерських захоплень повинні нести повну відповідальність, незалежно від свого соціального статусу і приналежності до політичних організацій», - заявив Арбузов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

225