На території України очікується зниження інтенсивності опадів. Як повідомляє ДСНС, про це під час брифінгу повідомив заступник директора Українського гідрометеорологічного центру Анатолій Прокопенко.

«У багатьох населених пунктах країни протягом вихідних днів кількість опадів, що випала, наближалася до місячної норми, а іноді вона навіть перевищила ці показники. Протягом найближчих днів очікується зниження інтенсивності випадання дощів», - сказав він.

За словами Прокопенка, 14-15 вересня інтенсивні дощі спостерігалися в центральних областях (Кіровоградська, Черкаська, Вінницька, а також в Одеській, Миколаївській, Київській, Чернігівській, Житомирській). Кількість опадів тут досягала 40-65 мм.

Ці опади сприяли незначному підвищенню рівня води в річках (5-20 см). Особливо це стосується водойм Полісся, а також центральних областей - Південний Буг та приток р. Дніпро.

Метеоролог повідомив, що 16-17 серпня на території України переважатиме область підвищеного атмосферного тиску, без істотних опадів. Лише на крайньому заході, куди наблизиться атмосферний фронт чергового скандинавського циклону, у другій половині дня 17 вересня очікується проходження короткочасних дощів. Протягом 18 вересня цей атмосферний фронт переміститься в східні області України, тому на значній частині території, крім Приазов'я, протягом 18-19 вересня пройдуть дощі, місцями (західні, Вінницька, Одеська, Миколаївська області ) - сильні.

Температура повітря 16 вересня складе +15- +20°С, 17 вересня - +17- +22°С. 18-19 вересня на заході показники стовпчиків термометрів сягнуть +17- +22°С, у Криму та Приазов'ї - до +25°С, у західних, Вінницькій, Одеській областях, а 19 вересня по всій Україні, крім півдня та сходу, - +13- +19°С.

19-20 вересня утримається дощова погода. Найбільш інтенсивні опади очікуються на півдні та сході країни.

З 21-22 вересня буде спостерігатися припинення інтенсивності опадів на більшій частині території. Температура повітря вдень +15- +21°С, на півночі 20-21 вересня - +20- +25°С.

«Починаючи з 23 вересня і до кінця місяця, за винятком 26-27 вересня, в Україні очікуються неістотні опади. Температура коливатиметься в межах +15- +24°С; у західних областях вона знизиться на 2-5 градусів», - зазначив представник Гідрометцентру.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

272