Оголошений у розшук колишній ректор Національного університету Державної податкової служби Петро Мельник знаходиться в місті Сан-Маркос у Каліфорнії (США). Про це сказано у відповіді Генеральної прокуратури України на звернення народного депутата Геннадія Москаля, повідомили ForUm'у в прес-службі нардепа.
 
У повідомленні також наголошується, що Генпрокуратура України направила до США запит про надання правової допомоги у кримінальному провадженні, відкритому відносно екс-ректора.
 
Як раніше повідомляв ForUm, «Коммерсант Україна» з посиланням на джерело в дипломатичних колах повідомив, що колишній ректор Національного університету Державної податкової служби Петро Мельник знаходиться в США.

Мельник був затриманий 27 липня співробітниками Головного управління внутрішньої безпеки Міністерства доходів і зборів спільно з ГУБОЗ МВС України. Він вимагав та отримав від двох українців хабарі в розмірі 40 тис. і 80 тис. грн за вступ їхніх родичів до вузу.

7 серпня на екс-ректора наділи електронний браслет.

9 серпня він втік з-під домашнього арешту.

13 серпня він оголошений у міждержавний розшук, а 14 серпня - у міжнародний.

27 серпня Захарченко заявив, що правоохоронні органи встановили місце знаходження Мельника і готуються до його затримання та екстрадиції в Україну.

Міліціонерам, які допустили втечу Мельника, загрожує до п'яти років в'язниці.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

350