У Харківській області за отримання хабара затримано начальницю одного з районних податкових інспекцій та її заступника, повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області з посиланням на начальника управління прокуратури області Олександра Бабікова.

Начальниця районної податкової вимагала від підприємця 10 тис. грн. Її заступник хотіла додатково отримати 1 тис. доларів, щоб нібито передати невстановленим особам ГУ Міндоходів в області «для остаточно вирішення питання».

Ці гроші податківці хотіли отримати за зменшення донарахованих за результатами перевірки сум податків та штрафів.

12 вересня правоохоронці при передачі хабара затримали податківців.

«Підприємець віддав начальниці районної ДПІ 1 тис. доларів у її робочому кабінеті, решту коштів планувалося передати пізніше. Неправомірну вигоду посадова особа отримала за зменшення донарахованих за результатами перевірки сум податків та штрафів», - зазначив Бабіков.

Начальниці районної податкової інспекції оголошено про підозру у скоєнні злочинів передбачених ч. 4 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди посадовою особою, яка займає відповідальне становище) та ч. 2 ст. 369-2 (одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави) КК України, її заступниці - ч. 2 ст. 369-2 КК України.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

258