Прийняття закону «Про зброю» , ініціаторами якого виступили громадські стрілецькі організації , не вигідне українській міліції. Про це в коментарі кореспонденту ForUm'у заявив інструктор Одеського відділення Всеукраїнської федерації прикладних стрілецьких видів спорту Володимир Молдованов.

«У Молдові прийняли точно такий же закон. Якщо ми хочемо дізнатися , до яких наслідків він призведе в Україні , слід звернутися до молдавського досвіду - там впала злочинність. Організатори законодавчої ініціативи в Україні взяли молдавський закон за основу. Там також є закони країн Прибалтики - Естонії , Литви та Латвії. У цих країнах дозволено володіння короткоствольною зброєю та її носіння . Ні до чого жахливого це не призвело», - заявив він.

При цьому експерт сумнівається , що подібний закон буде прийнятий в Україні . «Тому що в усіх вищезгаданих країнах володіння для громадян короткоствольною зброєю та її відкрите носіння призвело до того , що значно знизилася злочинність , з огляду на що апарат МВС скоротили. Я сумніваюся , що наше МВС погодиться зменшити свій склад - такого ніколи в історії не було , щоб чиновники самі себе скорочували», - підкреслив Молдованов.

Крім того , він зазначив , що легалізація продажу зброї навпаки дисциплінує громадян і підвищить рівень свідомості при її використанні.

Як раніше повідомляв ForUm , 12 вересня в Україні стартував громадський проект «Закон України «Про зброю».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

219