Європейський парламент підтримав резолюцію з закликом до Росії утриматися від тиску на країни «Східного партнерства» , куди входить і Україна .

Про це повідомляють «Українські новини» з посиланням на результати голосування під час сьогоднішнього засідання Європарламенту.

Депутати закликали Росію дотримуватися принципів рівності між країнами і поважати невід'ємні права суверенності , невтручання у внутрішні справи , розвиваючи співробітництво між країнами і слідуючи міжнародним зобов'язанням.

Також вони вимагають від Росії поважати політичний вибір країн «Східного партнерства».

У Європарламенті вважають , що посилення тиску щодо країн «Східного партнерства» , які перебувають на фінальній стадії ведення переговорів про підписання Угоди про асоціацію або ж парафування, є неприйнятним.

У документі наголошується , що зближення східноєвропейських країн з ЄС не впливає негативно на торговельні відносини з Росією, зокрема, не створює наслідків , через які могло би виникнути питання про введення певних торгових обмежень , візових обмежень , обмежень для трудових мігрантів або втручання у заморожені конфлікти.

У документі підкреслюється , що подальші політичні та економічні реформи у зазначених країнах будуть сприяти створенню зони стабільності , процвітання і тісної співпраці біля спільних з Росією кордонів.

Нагадаємо, депутати Європейського парламенту були одностайні у своїй підтримці країн «Східного партнерства» і жорстко розкритикували Росію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

389