Сирійський режим намагається виграти час , обіцяючи передати хімічну зброю під міжнародний контроль , заявив у четвер прем'єр-міністр Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган на засіданні Міжнародної Ради малого та середнього бізнесу.

«Сирійський режим намагається виграти час . До сьогоднішнього дня режим Башара Асада не виконав жодної своєї обіцянки . Ми не віримо йому і щодо передачі (під міжнародний контроль) хімічної зброї» , - сказав він , повідомляє РІА «Новости».

За словами турецького прем'єра , сирійський режим повинен відповісти за скоєні ним вбивства , за допомогою якої би зброї, «хімічної чи звичайної», вони не скоювалися. «Виходить, використовувати хімзброю - це злочин , а не використовувати її - не злочин. Смерть є смерть , яка би зброя не застосовувалося , і режим (Башара Асада) повинен відповісти за це» , - підкреслив він.

Нагадаємо, загострення ситуації в Сирії сталося 21 серпня. Деякі ЗМІ повідомили про хіматаку в околицях Дамаска, організовану військами уряду. За даними опозиції , в результаті кількість жертв склала 1,3 тисячі осіб .

Президент США Барак Обама доручив Пентагону підготувати кілька планів операцій у відповідь на повідомлення про застосування у Сирії хімічної зброї.

11 вересня Обама різко змінив політичний курс , погодившись на пропозицію Росії спробувати передати сирійську хімічну зброю під контроль міжнародного співтовариства і тим самим уникнути військового удару США по цій країні.

Пізніше Обама виступив з телезверненням до нації , в якому пояснив американцям свою позицію щодо Сирії. У ньому він зазначив , що має намір продовжувати консультації стосовно сирійської проблеми з Путіним.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

277