Президент України Віктор Янукович затвердив зміни до положення про Державну інспекцію України з безпеки на наземному транспорті, якими розширюються її повноваження.

Таке рішення закріплене указом Глави держави №506/2013, оприлюдненим на його офіційному веб-сайті.

Згідно з ним, відтепер одне з основних завдань інспекції - державний контроль над безпекою на автомобільному, міському електричному, залізничному транспорті, а також за дорожнім господарством.

Крім цього, Укртрансінспекція зобов'язана проводити технічні розслідування ДТП, катастроф, аварій на автомобільному, міському електричному та залізничному транспорті; вести облік автомобілів, що здійснюють міжнародні перевезення пасажирів і вантажів, контролювати видачу дозвільних документів на виконання міжнародних перевезень, виконання перевізниками європейської угоди про роботу екіпажів транспортних засобів, задіяних у міжнародних перевезеннях.

Крім того, серед повноважень - інспекція-контроль за внесенням перевізниками-нерезидентами плати за проїзд по українських дорогах; перевірка транспортно-експедиційної документації на здійснення перевезень пасажирів і вантажів автотранспортом.

Укртрансінспекція також отримає право використовувати у своїй діяльності транспортні засоби, у тому числі спеціалізовані, і контрольно-вимірювальні прилади з метою здійснення габаритно-вагового контролю, а держслужбовцям і співробітникам інспекції будуть видаватися сигнальні жезли, формений одяг та нагрудні знаки.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

423