Глава дипломатії Євросоюзу Кетрін Ештон закликала в середу членів Ради безпеки ООН проявити відповідальність і прийти до консенсусу щодо ситуації в Сирії.

«Роль Ради безпеки ключова і вона незамінна. Члени Ради безпеки повинні проявляти відповідальність, однак викликає глибокий жаль, що вони поки не продемонстрували відповідальність щодо цього конфлікту», - сказала Ештон, виступаючи на дебатах щодо Сирії в Страсбурзі, де проходить пленарна сесія Європарламенту, повідомляє РІА «Новости».

Голова європейської дипломатії знову висловилася за політичне врегулювання конфлікту в Сирії та проведення конференції «Женева- 2».

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр Сирії Ваель аль-Халькі 10 вересня заявив, що його країна підтримує пропозицію Росії передати всю сирійську хімічну зброю під міжнародний контроль .

Президент США Барак Обама різко змінив політичний курс, погодившись на пропозицію Росії спробувати передати сирійську хімічну зброю під контроль міжнародного співтовариства і тим самим уникнути військового удару США по цій країні.

Міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус 10 вересня оголосив, що Париж запропонує Раді безпеки ООН обговорити проект резолюції, яка встановлює умови хімічного роззброєння Сирії.

9 вересня Москва закликала Сирію передати хімічну зброю під міжнародний контроль, якщо це дозволить уникнути військового удару з боку США .

Нагадаємо, загострення ситуації в Сирії сталося 21 серпня. Деякі ЗМІ повідомили про хіматаку на околицях Дамаску, організовану військами уряду, внаслідок якої, за даними опозиції, кількість жертв склала 1,3 тисячі осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

210