Експерти ООН вважають , що злочини у ході воєнних дій у Сирії останнім часом здійснювали як представники збройної опозиції , так і військовослужбовці урядових сил.

Як передає РІА «Новости» , про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на доповідь комісії ООН.

Документ висвітлює події, що відбулися у Сирії в період з 15 травня по 15 липня цього року.

«Ті , хто здійснювали ці злочини , порушували міжнародне законодавство. Вони не бояться відповідальності . Необхідно піддати їх суду», - йдеться в заяві комісії ООН.

У Сирії з березня 2011 року триває конфлікт між владою і опозицією. За цей час в країні , за різними даними , загинули близько 100 тисяч осіб.

Ситуація в Сирії перейшла в «критичну» фазу 21 серпня, коли з'явилася інформація про застосування урядовими військами хімічної зброї в ході операцій проти бойовиків під Дамаском. Опозиція заявила про загибель 1,3 тисячі людей і декілька тисяч постраждалих. Сирійські власті відкинули звинувачення. Після цього на Заході відкрито заговорили про можливе втручання в сирійський конфлікт.

Напередодні президент США Барак Обама попросив Конгрес відкласти голосування щод резолюції у зв'язку з пропозицією Росії щодо розв’язання конфлікту дипломатичним шляхом , яку американська влада від початку сприйняла неоднозначно.

Ініціативу російського МЗС щодо запровадження міжнародного контролю над сирійською хімічною зброєю раніше підтримав і офіційний Дамаск. На цьому тлі для переговорів з російськими дипломатами до Женеви поїхав держсекретар США Джон Керрі.

У свою чергу , МЗС Франції підготував проект резолюції Радбезу ООН , яка конкретизує вимоги до Сирії при спробі розв’язати конфлікт дипломатичним шляхом.

Експерти ООН з хімзброї мають оприлюднити результати розслідування про застосування хімзброї в Сирії до 13 вересня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

227