Голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов переконаний, що Україна може зберігати політику багатовекторності, дружити і співпрацювати з усіма сусідами. Про це він заявив під час прес-конференції у Луганську, повідомляє прес-служба ПР.

Єфремов скептично оцінює вимогу комуністів та представників громадської організації «Український вибір» провести референдум з приводу вектора інтеграції України. «Про що питати на референдумі? Ми нікуди не вступаємо. Так, нас кличуть у Митний союз, але Євросоюз нас, кажучи відверто, до себе не запрошує. Мова йде лише про підписання Угоди про асоціацію. Тоді навіщо ж проводити референдум, якщо тема сьогодні неактуальна?» - сказав він.

Голова фракції ПР також детально виклав журналістам своє бачення проблем інтеграції України . « Європа - це величезний ринок , це півтора мільярда населення , навіщо ж нам відмовлятися від можливості бути там присутніми? Ми повинні перейти на європейські норми і стандарти, тому що вони найкращі. А Росія , закликаючи нас до МС , ставить одну умову - залишатися на стандартах Митного союзу. Але ж треба прагнути до кращого . Так, це вимагає від нас змін десятків тисяч технічних регламентів , стандартів виробництва , екології , охорони праці , але я впевнений , що у нас буде час , перехідний період для того , щоб цю велику і витратну роботу виконати», - підкреслив він.

Парламентарій упевнений , що Україна може зберігати політику багатовекторності , дружити і співпрацювати з усіма сусідами. «Я не розумію , чому Росія заметушилася . Хіба не можна торгувати взаємовигідно з усіма партнерами?» - сказав він.

Як раніше повідомляв ForUm , Президент Віктор Янукович заявив , що Україна не повинна протиставляти співпрацю на європейському напрямі і відносини з євразійською спільнотою.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

254