Міліція розкрила резонансне вбивство школярки в місті Алчевську, за фактом вбивства заарештовано підлітка, учня одного з навчальних закладів міста Алчевська. Про це повідомляє відділ по зв'язках з громадськістю ГУМВС України в Луганській області.

«За фактом вбивства учениці 9 класу 1998 р.н., труп якої з тілесними ушкодженнями було виявлено 3 вересня о 02.00 на території недобудованого будинку на вулиці Сарматській, Алчевським МВ ГУМВС України в Луганській області було відкрито кримінальне провадження за п. 10 частини 2 статті 115 КК України (умисне вбивство, поєднане із зґвалтуванням)», - наголошується в повідомленні.

У ході проведення досудового слідства було встановлено, що смерть дівчинки настала внаслідок відкритого перелому кісток черепа, пошкодження лицьового скелета, крововиливу під оболонку головного мозку і м'яких тканин шиї. У результаті проведених експертиз факт зґвалтування не підтвердився, наголошується в повідомленні.

«Співробітниками міліції спільно з прокуратурою у скоєнні даного злочину викрито гр. 1998 р.н., учня одного з навчальних закладів міста Алчевська, який 2 вересня 2013 р. приблизно о 12.20 за вищевказаною адресою під час сварки, що раптово виникла, почав душити дівчинку руками за шию, а коли вона знепритомніла і впала, кинув їй на голову не менше двох разів фрагмент бетонного каменю», - повідомляють в міліції.

9 вересня 2013 р. даному громадянинові оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 1 статті 115 КК України (умисне вбивство), та обрано запобіжний захід - утримання під вартою.

Нагадаємо, 3 вересня в Алчевську Луганської області 14-річна школярка була знайдена батьками вбитою і зґвалтованою в підвальному приміщенні недобудованого будинку, розташованого по вулиці Сарматській. На трупі були виявлені тілесні ушкодження і відсутність нижньої білизни.

За даними батьків, їхня донька пішла в школу о 8:00 у понеділок, 2 вересня. Близько 12.30 з нею останнім спілкувався батько по мобільному телефону, після цього дочка на зв'язок не виходила.

Даний факт кваліфіковано за п. 10 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, поєднане із зґвалтуванням або насильницьким задоволенням статевої пристрасті неприродним способом).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

327