Генеральна прокуратура Японії вирішила сьогодні не порушувати судову справу щодо екс-прем'єр-міністра країни Наото Кана , а також групи чиновників і колишніх керівників енергетичної компанії «Токіо електрик пауер» ( ТЕПКО ), яких вимагали покарати у зв'язку з аварією на АЕС «Фукусіма-1»у березні 2011 року. Відповідну колективну заяву подали близько 14,7 тис. жителів префектури Фукусіма.

Вони вимагали піддати судовому переслідуванню приблизно 40 колишніх діячів державного апарату і ТЕПКО , включаючи екс-голову ради директорів корпорації Цунехіса Кацумата . Їх звинувачують у злочинній недбалості , в недостатній підготовці АЕС «Фукусіма -1» до потужного землетрусу і наступного за ним удару цунамі. На думку жителів префектури , саме це призвело до радіоактивного зараження великих просторів , евакуації населення , великих матеріальних збитків і навіть смерті потерпілих людей , повідомляє «ИТАР -ТАСС».

Однак прокуратура після розгляду справи дійшла висновку , що у неї немає підстави для передання справи до суду. Тепер організатори колективного позову мають намір передати його у контрольний орган , який здійснює нагляд за діяльністю генеральної прокуратури Японії .

Як повідомлялося , на «Фукусімі» зростає рівень радіації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

216