Під час літнього сезону в Україні можна оздоровити не більше 35% школярів. Про це, як передає кореспондент ForUm’y, повідомив сьогодні під час засідання колегії Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко.

«Зараз соціальною програмою оздоровлення ставиться завдання оздоровити 40% школярів. Однак у мене питання: як можна виконати це завдання, оскільки навіть якщо вся мережа, а це 800 установ, буде працювати, ми зможемо за літо прийняти тільки 35%. Давайте будемо чесними», - зазначив Павленко.

Також Уповноважений Президента висловив своє невдоволення тими оздоровчими установами, які вже пройшли державну атестацію.

«Із 40 установ, які я відвідав влітку, можу підтвердити атестацію тільки п'яти. Всі решта мали серйозні порушення в організації оздоровлення та відпочинку дітей», - зазначив він.

Крім того, Павленко розповів про основні скарги, які приходили на гарячу лінію адміністрації та у зверненнях до Президента в цьому році. За його словами , це - незбалансоване і неякісне харчування, відсутність або нерегулярне постачання гарячою водою, порушення правил пожежної безпеки, недотримання нормативів щодо розміщення дітей у кімнаті.

На закінчення Павленко висловив сумнів у тому, що літню оздоровчу кампанію 2013-го року можна вважати успішною.
«3 дитячі смерті, 18 тяжко травмованих і ще безліч дітей, які отримали різного роду каліцтва, харчові отруєння, дають нам право називати кампанію 2013-го року успішною?», - поцікавився він у присутніх.

Як повідомляв ForUm, цього літа оздоровилися 3,2 мільйона українських дітей.

У 2013 році під час оздоровлення загинули 3 дитини, а 14 були травмовані.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

264