Митні органи України спільно з митними органами Російської Федерації і відповідними фахівцями Митного союзу розробляють ефективні механізми взаємодії щодо вирішення питання проходження товарів через митний кордон України та країн Митного союзу в разі підписання Україною Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з ЄС. Про це в інтерв'ю «5 каналу» заявив віце-прем'єр-міністр України Юрій Бойко, повідомляє його прес-служба.

За словами Бойка, російська сторона висловила стурбованість щодо того, чи не буде відбуватися безмитне проходження товарів з Євросоюзу транзитом через територію України на територію країн Митного союзу в разі укладення Україною угоди про ЗВТ з ЄС за умови функціонування угоди про зону вільної торгівлі з країнами СНД.

«Якраз механізм недопущення цього ми зараз відпрацьовуємо між митними органами нашої країни і Російської Федерації, країнами всього Митного союзу. Ми запропонували досить зрозумілі й ефективні кроки для того, щоб цього не було», - сказав віце-прем'єр-міністр.

Іншим важливим питанням взаємин України і Митного союзу, за словами Бойка, є питання гармонізації технічних регламентів і вимог до якості продукції.

«Це важливе питання, і у нас працює комісія на чолі з представником уряду в Євразійській комісії, яка відпрацьовує питання відповідності наших технічних регламентів регламентам Митного союзу», - зазначив Бойко.

Він висловив упевненість у продовженні ефективної взаємовигідної співпраці України і Російської Федерації та країн Митного союзу після Вільнюського саміту, який відбудеться у листопаді поточного року.

«На зустрічі українського і російського прем'єр-міністрів було висловлено спільну думку, що у листопаді життя не закінчується, і ми повинні й надалі співпрацювати в галузі економічної політики» , - підкреслив Бойко.

Як раніше повідомляв ForUm, 22 серпня президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що Митному союзу у разі асоціації України з ЄС доведеться вжити захисні заходи.

Заступник генерального секретаря Євразійського економічного співтовариства, радник Президента Росії Сергій Глазьєв заявив, що підписання Угоди про асоціацію України з ЄС порушить договір про дружбу, співпрацю і партнерство з Росією.

Прем'єр-міністр Микола Азаров закликає Росію не лякатися теоретичних ризиків від підписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС, а займатися практичним розвитком двосторонньої торгівлі.

15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

184