Служба безпеки України проводить перевірку інформації про те , чи беруть участь українці у сирійському конфлікті. Про це ForUm'у повідомили у прес-службі СБУ.

«Служба безпеки України проводить перевірку вчорашніх заяв деяких політиків та іноземних дипломатів про можливу участь українських громадян у збройному конфлікті у Сирії. Такі заходи вже проводяться певний час і ніякого підтвердження ця інформація не отримала» , - повідомили у держвідомстві.

У той же час, за інформацією СБУ, встановлено, що на території АР Крим прихильниками організації Хіз-бут-Тахрір серед мусульманської громади, особливо серед молоді , здійснюється активна агітація щодо «допомоги Сирії».

«Це незаконно. СБУ гостро реагує на такі випадки», - заявляють у прес-службі.

Також у СБУ повідомляють , що українська спецслужба буде і надалі вживати всіх передбачених чинним законодавством заходів для недопущення незаконної участі громадян України у військових діях на території інших держав.

Як раніше повідомляв ForUm , Надзвичайний і Повноважний Посол Сирійської Арабської Республіки в Україні Мохамед Саїд Акіль завив, що серед терористів, які воюють в Сирії за повстанців, є українці.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемільов визнав, що кримські татари воюють у Сирії на боці опозиції.

Міністерство закордонних справ України спростувало заяву посла Сирії уКиєві Мохамеда Саїда Акіли щодо участі українців у сирійському конфлікті на боці опозиції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

355