Уряд має намір розвивати інноваційні технології для зменшення залежності від імпортних промислових товарів.

Згідно з обраним курсом, Кабінет Міністрів своїм розпорядженням від 17.07.2013 року №603-р схвалив Концепцію Загальнодержавної цільової економічної програми розвитку промисловості на період до 2020 року , пише Інформаційно-аналітичний бюлетень КМУ.

На думку урядових аналітиків , її виконання дасть можливість забезпечити збільшення індексу промислової продукції на 2-2,2 % щорічно.

Зокрема , експерти зазначають , що основним завданням Програми стане комплексне вирішення проблемних питань функціонування промислового сектора економіки України.

Конкретні заходи , включаючи нормативно-правове забезпечення , захист внутрішнього ринку та вітчизняного виробництва , наведені в проекті документа.

Реалізація урядового акта , зокрема , сприятиме збереженню існуючих та створенню нових робочих місць , підвищенню життєвого рівня громадян та їх соціального захисту . Так, підвищення реальної заробітної плати працівника промисловості за прогнозами очікується на рівні 10-15 % щорічно.

На сьогоднішній день перед Урядом ставиться дуже серйозне завдання - забезпечити розвиток промислового комплексу за рахунок власних технологій. Проблема реально існує , оскільки 90% обладнання і технологій імпортують з-за кордону , кажуть експерти. Відсутність зв'язку між наукою і виробництвом може в майбутньому негативно позначитися на темпах зростання вітчизняного промислового сектора.

Держава повинна зменшити залежність від імпорту промислових товарів завдяки освоєнню їх виробництва вітчизняними підприємствами , вважають в уряді.

Перед Україною стоїть низка безпрецедентних за складністю та масштабом завдань. Вітчизняна наука і розробки повинні сприяти переходу української економіки від сировинної до сучасної високотехнологічної моделі . Наша країна з її науковим потенціалом здатна вийти на високі темпи економічного зростання , зазначають в уряді.

Для прикладу аналітики наводять досвід Норвегії . На відміну від України , ця країна за останні 10 років зуміла наростити частку власних технологій та обладнання до 90%.

Нагадаємо , що фінансування Програми в необхідних обсягах передбачається здійснювати в рамках реальних можливостей державного бюджету, виходячи з наявних фінансових ресурсів , а також на принципах державно-приватного партнерства із залученням власних коштів підприємств та організацій , кредитів , інвестицій.

При цьому обсяг матеріально-технічних і трудових ресурсів , необхідних для її виконання , визначатиметься під час розробки відповідних завдань і заходів.

Державним замовником Програми відповідно до положень постанови Кабміну визначено Мінекономрозвитку. Так , міністерству разом з іншими зацікавленими центральними органами виконавчої влади доручено розробити та подати до 7 листопада 2013 р. КМУ проект Загальнодержавної цільової економічної програми розвитку промисловості на період до 2020 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

159