Стан 27-річного чоловіка Євгена Виходцева, який постраждав унаслідок вибуху в будинку на вул. Метробудівників, 32 у Харкові, стабільно важкий.

Про це сьогодні, 3 вересня, сказав заступник завідувача опіковим відділенням міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної допомоги ім. проф. Мещанінова Анатолій Литовченко, повідомляє Харківська міська рада.

Він зазначив, що пацієнт знаходиться в свідомості, розмовляє, він поступово виходить з опікового шоку.

«Можна сказати, що динаміка лікування позитивна. Але прогнозів ніяких ми поки не даємо», - підкреслив Анатолій Литовченко. Він зазначив, що внаслідок вибуху і пожежі хворий отримав опіки голови, тулуба, рук і ніг, уражень дихальних шляхів немає. Медики поки не можуть сказати однозначно, чи потрібно буде робити операцію. Постраждалого оперують, якщо у нього будуть глибокі опіки, а це стане ясно через кілька днів.

Як повідомила господиня квартири, в якому був розташований епіцентр вибуху , її зять Євген Виходцев приїхав учора до неї з сім'єю. В автомобілі біля будинку залишилася донька господині, дружина Євгена, і трирічна дитина.

«Вони хотіли піднятися всі разом. Але дитина заплакала, і донька залишилася внизу. Коли зять відчинив двері квартири, прогримів вибух, і його відкинуло ударною хвилею», - повідомила жінка.

За її словами, обгорілий хлопець вибіг з будинку, сів за кермо автомобіля, доїхав до себе додому, викликав швидку допомогу і ліг в холодну ванну.

Нагадаємо, у потерпілого Виходцева близько 70% опіку тіла.

Як повідомляв ForUm, вдень 2 вересня в будинку на вул. Метробудівників, 32 у квартирі №21 на 5-му поверсі пролунав вибух і почалася пожежа. У результаті постраждав чоловік і семимісячна дівчинка. Також постраждали дві квартири, які трохи були залиті під час гасіння пожежі. За версією прокуратури, причиною пожежі став вибух невідомої речовини.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

153