Українська сторона виконала умови, що передбачають врегулювання ситуації з експортом кондитерської продукції корпорації Roshen, які були поставлені Росспоживнаглядом. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході прес-конференції повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«Українська сторона створила робочу групу, як було домовлено. Її склад, документи з сертифікації та результати лабораторних аналізів, включаючи референтні лабораторії, направлені (Росспоживнагляду - Ред.)», - зазначив він.

За словами Присяжнюка, на сьогоднішній день Україна очікує від Російської Федерації пропозицій щодо складу робочої групи з їхнього боку, а також графіка приїзду фахівців для виконання умов, про які було домовлено.

«Це підтвердження повноважень українських лабораторій та моніторинг виробництв на наших фабриках (Roshen. - Ред.). Впевнені, що коли це відбудеться, всі рішення будуть позитивними» , - зазначив він.

Нагадаємо, Росспоживнагляд ввів заборону на постачання в РФ кондитерської продукції з українських фабрик корпорації Roshen у зв'язку з невідповідною якістю.

У середині серпня на переговорах у Москві була досягнута домовленість про механізм повернення кондитерської продукції «Рошен» до Росії. З боку РФ передбачається інспекція чотирьох українських підприємств фахівцями Росспоживнагляду. Росспоживнагляд після інспекції допустить українську продукцію на ринок, але буде вести контроль кожної партії. Також з РФ досягнуто домовленості про те, що в Україні за безпеку продукції, яка призначена для РФ, відповідатимуть спеціально акредитовані лабораторії.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

270