Міністр закордонних справ України Леонід Кожара та його російський колега Сергій Лавров домовилися провести консультації щодо долі українського рибалки Олександра Федоровича, проти якого порушено кримінальну справу у зв'язку з інцидентом в Азовському морі. Про це , як повідомляє прес-служба МЗС України , йшлося у ході їхньої сьогоднішньої телефонної розмови.

«Вирішено найближчим часом на території Російської Федерації провести відповідні консультації» , - сказано в повідомленні.

Також під час розмови міністри обговорили актуальні питання українсько-російських відносин, у тому числі стан підготовки до чергового засідання Підкомітету з міжнародного співробітництва українсько-російської міждержавної комісії.

Як повідомляв ForUm , 17 липня в Азовському морі в районі російського селища Воронцовка сталося зіткнення українського баркаса і катера берегової охорони прикордонної служби Росії .

У результаті четверо рибалок загинули , єдиного вцілілого рибалку Олександра Федоровича госпіталізували в Росії.

У Росії розслідується кримінальна справа проти Федоровича. Йому російські правоохоронці вже висунули звинувачення за ч.3 ст.256 КК Росії ( незаконний видобуток водних біологічних ресурсів). Федоровичу загрожує до двох років ув'язнення.

30 серпня міністр закордонних справ України Леонід Кожара направив своєму російському колезі Сергію Лаврову листа , у якому висловив стурбованість тривалою відсутністю належної реакції російської сторони на дії їхніх прикордонників в Азовському морі , який призвів до загибелі чотирьох громадян України , а також неможливістю повернення на Батьківщину потерпілого Федоровича .

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

478