Питання лікування екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко за кордоном має вирішуватися в рамках українського законодавства. Існуюча законодавча база не допускає такої можливості, «але гуманний підхід повинен бути».

Так політологи Київського центру політичних досліджень і конфліктології прокоментували інтерв'ю Президента України Віктора Януковича 4 телеканалам.

Нагадаємо, Глава держави заявив, що створення умов для лікування екс-прем'єра за кордоном може відбутися тільки в рамках закону, однак існуюча законодавча база не передбачає таких обставин. У зв'язку з цим він зазначив, що у Президента таких повноважень немає, проте дане питання не знімається з порядку денного.

«Дійсно, питання про лікування Тимошенко за кордоном має вирішуватися в рамках українського законодавства. Існуюча законодавча база не допускає такої можливості, однак гуманний підхід повинен бути дотриманий», - стверджують вони.

У зв'язку з цим директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський зазначає , що Тимошенко не стане перешкодою на шляху підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

«Угоду про асоціацію з Євросоюзом підпишуть, навіть якщо не відпустять Тимошенко, позбавлять депутатських мандатів Яценюка і компанію за штурм Київради», - сказав він.

Крім того, на думку політологів, укладений екс-прем'єр-міністром газовий контракт сьогодні ускладнює економічну ситуацію в Україні, а також українсько-російські відносини.

У зв'язку з цим політологи підкреслили, що диверсифікація поставок енергоресурсів є одним із пріоритетів державної політики.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

237