Інспектори ООН почали аналіз зразків , зібраних на місці ймовірної хімічної атаки у передмісті Дамаска Східній Гуті . Сьогодні зразки будуть передані в лабораторію.
Про це в телефонній розмові генсеку Пан Гі Муну розповів глава інспекторів ООН в Сирії Аке Селстром , повідомляє Центр новин ООН з посиланням на прес-секретаря організації Мартіна Несіркі .

«Весь процес класифікації зразків йде добре» , - сказав Несіркі .

Селстром також повідомив Пан Гі Муну , що за процесом аналізу зразків стежитимуть дві офіційні особи від уряду Сирії , передає «Центр новин ООН».

Несіркі додав , що генсек ООН закликав Селстрома прискорити процес аналізу , не завдаючи при цьому шкоди об'єктивності розслідування .

Дата завершення аналізу поки не встановлена.

Нагадаємо , загострення ситуації у Сирії сталося 21 серпня. Деякі ЗМІ повідомили про хіматаку в околицях Дамаска, організовану військами уряду. За даними опозиції , кількість жертв склала 1,3 тисячі осіб .

За даними американських ЗМІ , президент США Барак Обама може прийняти рішення про початок військової операції проти режиму в Сирії навіть у тому разі , якщо не отримає підтримки конгресу США .

Президент Росії Володимир Путін заявив , що США повинні представити інспекторам і Раді Безпеки ООН докази застосування хімічної зброї у Сирії урядовими військами.

1 вересня держсекретар США Джон Керрі заявив , що американська влада має докази застосування хімічної зброї під Дамаском.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

171