Україна не вживає активних заходів для повернення на ринок Російської Федерації кондитерської продукції компанії Roshen , повідомив у понеділок керівник Росспоживнагляду , головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко.

«Поки я продовжую відчувати хамоватенькі висловлювання окремих так званих експертів. І все, більше нічого», - заявив він , повідомляє «Інтерфакс».

Онищенко зазначив , що російська сторона у питанні про повернення на ринок РФ продукції Roshen готова реалізовувати погоджений з українською стороною механізм .

Нагадаємо , Росспоживнагляд запровадив заборону на постачання у РФ кондитерської продукції із українських фабрик корпорації Roshen у зв'язку з невідповідною якістю.

У середині серпня на переговорах у Москві була досягнута домовленість про механізм повернення кондитерської продукції «Рошен» до Росії. З боку РФ передбачається інспекція чотирьох українських підприємств фахівцями Росспоживнагляду. Росспоживнагляд після інспекції допустить українську продукцію на ринок , але буде вести контроль кожної партії. Також з РФ досягнуто домовленості про те , що в Україні за безпеку продукції , яка призначена для РФ , відповідатимуть спеціально акредитовані лабораторії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

203