Перший етап досліджень радянського підводного човна «Щ-216 » , який затонув біля берегів Криму під час Великої Вітчизняної війни , завершено успішно . Про це повідомив глава Адміністрації Президента України Сергій Льовочкін.

«Вперше в історії України проведено наукові підводно-археологічні дослідження об'єкта часів Другої світової війни на глибині 53 метри» , - цитує слова глава АПУ прес-служба Глави держави .

Він зазначив , що дослідження здійснюються у тісній співпраці з фахівцями Російської Федерації . «Це єдиний спільний успішний проект , присвячений Великій Вітчизняній війні» , - зазначив Льовочкін.

За його словами , вперше об'єктом уваги держави є об'єкт військово-морської історії акваторії України .

«За період незалежності України підводний човен «Щ-216» є єдиним об'єктом військово-морської бойової техніки , який має героїчну біографію і загинув у бою разом з екіпажем , дослідження якого ініційовані і направляються Главою держави» , - підкреслив він.

Льовочкін зазначив , що вчені досліджують єдиний збережений у світовій історії об'єкт цього типу і серії з метою створення унікального музею.

«Наступний етап спільних українсько-російських досліджень запланований на середину вересня згідно з розробленим планом робіт» , - додав глава Адміністрації Президента.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

149