Вадим Тітушко , Сергій Приходько і Михайло Пшук , обвинувачені у побитті журналістів 18 травня у центрі Києва , засуджені умовно. Відповідне рішення виніс Шевченківський райсуд Києва у понеділок .

Суд затвердив умови угоди про примирення , укладеної між обвинуваченими та потерпілими, і засудив Тітушка до позбавлення волі на 3 роки зі звільненням від виконання призначеного покарання строком на 2 роки. Пшук та Приходько засуджені на 2 роки обмеження волі з відстрочкою терміну виконання рішення на 1 рік і 6 місяців , повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Крім того , відповідно до мирової угоди, кривдники повинні солідарно відшкодувати матеріальний збиток журналістці «5 каналу» Ользі Сніцарчук у сумі 707 грн , фотографу Владиславу Соделю - 1613 грн.

Також Тітушко повинен виплатити матеріальнізбитки журналістам по 11 тис. грн кожному , а Пшук і Приходько - солідарно по 4 тис. грн. При цьому кошти , внесені Тітушком як застава, будуть спрямовані на відшкодування моральної шкоди.

Як раніше повідомляв ForUm , 30 серпня троє підсудних у справі про побиття журналістів 18 травня в Києві - Вадим Тітушко , Сергій Приходько і Михайло Пшук - підписали з потерпілими Ольгою Сніцарчук і Владиславом Соделем мирову угоду.

18 травня під час мітингу опозиції невідомі у спортивних костюмах побили журналістку «5 каналу» Сніцарчук і фотографа газети «Комерсант-Україна» Соделя. Це відбувалося на очах міліціонерів , які не захищали журналістів , хоча ті зверталися за допомогою.

1 липня суд почав розгляд позову журналістів Сніцарчук і Соделя до підозрюваного Тітушка.

8 липня суд об'єднав в одне кримінальне провадження 2 окремих - проти Тітушка і Пшука, Приходька, Ярошенка.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

326