Президент України Віктор Янукович вважає , що в діяльності органів влади є прорахунки , пов'язані з некомпетентністю керівників окремих міністерств і відомств і місцевих керівників . Про це він заявив під час інтерв'ю українським телеканалам , повідомляє прес-служба Глави держави.

«Не вистачає компетентності , не хочуть вчитися. Є , як кажуть , застій , і це дуже погано» , - сказав він.

За словами Президента , в роботі уряду над програмою розвитку економіки є як недоліки , так і досягнення. Зокрема , робота уряду над програмою розвитку економіки триває в непростих умовах , пов'язаних як зі світовою економічною кризою , так і з дуже високими цінами на газ.

«Якби я вам сказав , що я цілком задоволений ( роботою уряду - Ред.) , я був би несправедливий. Сказати , що я взагалі незадоволений , також було б несправедливо», - сказав він.

Глава держави нагадав , що після парламентських виборів 2012 року склад уряду оновився на третину. «Тобто підхід дуже жорсткий . Мені навіть іноді незручно , коли є телекамери , і я проводжу будь-які наради , робити в жорсткій формі зауваження чиновникам , але по-іншому не можна» , - зазначив Президент.

За словами Януковича , в Україні , незважаючи на світову кризу , поступово зростає ВВП . «І найголовніше , що у нас зростає заробітна плата і пенсії» , - зазначив він. Президент зауважив, що за три роки пенсії в Україні зросли на 42,4 % , а рівень заробітної плати - на 59 %.

«Безумовно , всі недоліки , які сьогодні є в тому чи іншому напрямі, там , де страждають від чогось люди , там , де не вистачає , як кажуть , у чиновників уваги до людей , це вина влади. І я з себе не знімаю цієї відповідальності», - додав Янукович.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

235