Члени Ради співробітництва арабських держав Перської затоки уклали проривну угоду про створення спільної візової зони і спільну охорону кордонів.

Це означає , що вже в 2014 році на Аравійському півострові , за винятком нестабільного Ємену , має бути створено єдиний візовий простір , на зразок Шенгенського.

У «Перський Шенген» можуть увійти Катар , Оман , Бахрейн , Об'єднані Арабські Емірати , Саудівська Аравія і Кувейт . Як пишуть арабські ЗМІ з посиланням на високопоставленого кувейтського, залагодження формальностей і вирішення технічних питань займе приблизно рік , повідомляє «Комерсант».

Йдеться про запровадження для туристів одноразової місячної та річної багаторазової віз з метою вільного пересування по всьому Аравійському півострову , за винятком Ємену. Для отримання візи заявник буде зобов'язаний представити дані про стан свого банківського рахунку .

Громадяни більшості держав світу зараз мають отримувати в'їзні візи в кожну із країн Перської затоки.

Для країн Шенгенської зони , а також США , Великобританії , Японії , Південної Кореї та Малайзії візи в ОАЕ , Катар , Оман і Бахрейн зараз не потрібні , тоді як Саудівська Аравія і Кувейт вимагають їхнього отримання.

За словами радника генсека з економічних питань Абдулли аш- Шобайлі , члени ради розраховують , що спільний візовий режим підстьобне розвиток бізнесу , економіки та туризму.

Експерти ж називають головною метою цього кроку зміцнення спільних кордонів та виведення співробітництва в галузі безпеки на новий рівень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

226