Жителі Дамаску намагаються не виходити із будинків, а військові будівлі було евакуйовано, оскільки сирійська столиця перебуває в очікуванні військового удару, повідомляє Washington Post.

«У той час поки потенційні варіанти військового втручання обговорюються на Заході, жителі Дамаска намагаються хоч якось підготуватися. Вулиці міста незвично тихі, як кажуть самі жителі, багато із них взяли відгули на роботі або приєдналися до тисяч людей, які перебираються у сусідній Ліван», - пише газета.

За даними видання, дехто зважився приєднатися до черг за безплатними харчами, які були довше звичайного. «Сирійський уряд теж, здається, робить все можливе для підготовки. Штаб-квартира армії на площі Омейядів, принаймні, частково евакуйована», - зазначає Washington Post.

У той же час, за інформацією газети, у проурядових районах Дамаска було проведено кілька невеликих парадів на підтримку президента Башара Асада. Тим часом проурядові веб-сайти закликають людей влаштувати сидячі страйки у місцях потенційних атак і виступати в якості «людського щита».

Нагадаємо, президент США Барак Обама заявив, що втручання у громадянську війну не врятує положення у Сирії, хоча остаточного рішення про початок військової операції в цій країні він ще не прийняв.

Раніше президент США заявив, що розглядає можливість дводенного ракетного обстрілу Сирії у разі виявлення доказів застосування сирійськими військами хімічної зброї.

Нова доповідь комісії ООН з прав людини у Сирії буде представлена 16 вересня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

152