Міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков розраховує, що місцева влада погодиться на розробку родовищ і видобуток сланцевого газу. Про це він повідомив у ході онлайн-конференції, яка проходить на ForUm'і.

«Я думаю, що здоровий глузд візьме верх» , - зазначив Проскуряков, відповідаючи на запитання, що робитиме уряд, якщо обласні ради заблокують видобуток сланцевого газу.

За його словами, розвиток Олеського родовища сланцевого газу проходить під повним екологічним контролем і є серйозним проектом з розвитку регіону.

«Цей проект - розвиток регіону, створення робочих місць і серйозні енергоресурси при повному екологічному контролі з боку громадських і державних екологічних організацій», - заявив міністр.

Він також нагадав, що проект розвідки запасів Юзівської площі перебувають на стадії підготовки.

Як підкреслив Проскуряков, у договорах з компаніями «Шелл» і «Шеврон» «враховані інтереси населення регіонів видобутку».

Міністр також висловив упевненість, що в Україні будуть збільшуватися джерела альтернативної енергії. «Будуть збільшуватися за рахунок нетрадиційних джерел вуглеводнів (сланцевий газ, метан вугільних пластів), сонячної та вітрової енергії» , - зазначив він.

Як раніше повідомляв ForUm, 24 січня у присутності Президента України Віктора Януковича і прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте відбулося підписання Угоди між урядом України та компанією «Ройял Датч Шелл» про розділ продукції, яка видобуватиметься на Юзівській ділянці.

Нагадаємо, український уряд підписав з компанією Shell угоду на розробку Юзівської ділянки для видобутку сланцевого газу. Договір про співпрацю на $10 млрд підписаний на 50 років. Це дозволить країні позбутися енергетичної залежності.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров вважає, що Івано -Франківська обласна рада заблокувала ухвалення рішення про видобуток сланцевого газу з надуманих причин.

Інтереси України при розробці нафтогазових родовищ будуть захищені.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

204