Підвищення штрафів за порушення Правил безпеки дорожнього руху не вплине на безпеку на дорогах. Про це у коментарі кореспонденту ForUm'у заявив адвокат, екс-начальник Центру безпеки дорожнього руху ДАІ МВС України Василь Зайченко.

«Справа в тому, що це специфічні правопорушення. Наприклад, для підтвердження того, що водій не пристебнутий ременем безпеки, необхідна фотографія. Інакше можлива ситуація, коли інспектор ДАІ зупиняє водія, заявляє, що той не пристебнутий, а у цей же час водій пристібається і каже, що не порушував правила. Є проблема у доказовій базі», - зазначив він.

За словами експерта, сьогодні потрібно підвищувати штрафи за інші правопорушення. «Але для цього необхідна їхня автоматична фіксація. За виїзд на перехрестя, коли за ним вже є пробка, за невключення «поворотників». Тому що це культура водіння. Напевно, це більше впливало б на безпеку на дорогах. Є дуже великі сумніви, що зазначений законопроект якось вплине на безпеку дорожнього руху», - підсумував він.

Як раніше повідомляв ForUm, Кабінет Міністрів підтримав законопроект, у якому пропонує посилити штрафні санкції для водіїв за порушення Правил безпеки дорожнього руху.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

268