Голова Верховної Ради України Володимир Рибак стурбований погіршенням здоров'я українських школярів. Про це спікер сказав, виступаючи на серпневій конференції керівників закладів освіти та педагогічних працівників Київської області «Нові стандарти освіти як необхідна умова підвищення її доступності та якості».

«У парламенті добре відомі проблеми, які залишаються невирішеними у середній школі. У першу чергу, викликає занепокоєння погіршення здоров'я дітей шкільного віку у цілому і молодших учнів зокрема», - сказав Рибак.

За його словами, серед інших причин тут домінують саме шкільні фактори. Зокрема, зростання навчального навантаження, нераціональний розклад, недостатнє освітлення, неякісне повітря у класах і проблеми з харчуванням і питним режимом, повідомляє «УНІАН».

«Підвищеної уваги вимагає початкова освіта у сільській місцевості», - додав Рибак.

Крім того, підкреслив він, існує проблема з реформуванням системи підготовки педагогів, а також гідної оплати праці вчителів.

Також голова ВР наголосив на важливості виховання молоді. «Недооцінка виховної складової освіти неминуче веде до провалів у формуванні особистості», - сказав Рибак і додав, що у молодих людей необхідно виховувати, зокрема, взаємоповагу і довіру.

Як раніше повідомляв ForUm, начальник Управління материнства, дитинства та санаторного забезпечення Міністерства охорони здоров'я України Альона Терещенко заявила, що без проби Руф'є школярів не допускатимуть на уроки фізкультури.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

213