Закон про утилізаційний збір буде переглянутий, зміни вже підготовлені. Як передає кореспондент ForUm'у, про це на брифінгу у Кабінеті міністрів України заявив міністр екології та природних ресурсів Олег Проскуряков.

«Він буде переглядатися, є відповідні доручення Президента України», - сказав міністр.

За його словами, відповідні законодавчі зміни вже напрацьовані.

«Ми вже підготували на основі доручень відповідні зміни до Податкового Кодексу і в сам закон», - сказав міністр.

Проскуряков нагадав, що парламент почне роботу вже 3 вересня. Тому він висловив сподівання, що на найближчих пленарних засіданнях Верховна Рада розгляне ці ініціативи, прийме їх і передасть на підпис Президенту.

Нагадаємо, закон «Про утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів», прийнятий 4 липня Верховною Радою і підписаний Президентом України Віктором Януковичем 31 липня, набрав чинності 8 серпня. Підписаний 30 липня і опублікований 7 серпня закон про внесення змін до Податкового кодексу про сплату екологічного податку набирає чинності 1 вересня 2013 року.

Законом передбачено, що сума податку з кожного транспортного засобу сплачується з урахуванням базової ставки і коригувальних коефіцієнтів, які прив'язані до обсягу двигуна і залежить від того, новий ТЗ чи старий.

Прийняті закони пердбачають, що вітчизняні автовиробники звільняються від сплати збору під гарантії створення утилізаційних потужностей.

Міністерство екології та природних ресурсів України пропонує скасувати коригуючі коефіцієнти до базових ставок податку на утилізацію транспортних засобів: 5,5 тис. грн для легкових автомобілів і 11 тис. грн для решти автотранспортних засобів, йдеться в законопроекті про внесення змін до Податкового кодексу України щодо скасування коефіцієнтів до ставок екологічного податку.

На початку серпня Президент України Віктор Янукович підписав доручення щодо вдосконалення законодавчого регулювання питань, пов'язаних з утилізацією автомобілів, сплатою екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та забезпечення економічних інтересів автовласників.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

955