У Європарламенті проходить позачергове засідання комітету з міжнародних справ, який розгляне питання про «загрози» для України з боку Росії у сфері торгівлі.

«Комітет у закордонних справах скликав спеціальне засідання для обговорення силової тактики Росії щодо недопущення підписання Україною угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з ЄС», - цитує «BBC Україна» повідомлення Європарламенту.

Європейці вказали, що Росія попередила Україну, що її очікують подальші торговельні обмеження у разі зближення країни з західними сусідами.

«Росія хоче, щоб Україна приєдналася до Митного союзу з Білоруссю і Казахстаном, який несумісний з угодою про асоціацію з ЄС», - йдеться в офіційному повідомленні.

Також наголошується, що якщо Україна продемонструє прогрес у сфері реформування виборчого права і системи правосуддя, угода про асоціацію може бути підписана 28-29 листопада під час саміту Східного партнерства у Вільнюсі.

Нагадаємо, напередодні європейський комісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив, що будь-який тиск на Україну з метою зробити неможливим підписання угоди про асоціацію з ЄС є неприйнятним.

Після зустрічі з секретарем РНБО Андрієм Клюєвим у вівторок він зазначив, що побоювання російської сторони щодо можливого негативного впливу на майбутню торгівлю з Україною є безпідставними.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

287