Київська міська державна адміністрація звернулася до столичної прокуратури з проханням вжити заходів реагування на випадки порушень з боку деяких власників парковок, які працюють на території міста без належних правових підстав або ухиляються від сплати податків і зборів до місцевого бюджету. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

За словами першого заступника голови КМДА Анатолія Голубченка, без відповідних дозвільних документів та договірних відносин з комунальним підприємством «Київтранспарксервіс», який є єдиним оператором з паркування транспортних засобів у столиці, працюють більше 50 парковок.

Крім того, деякі підприємці, порушуючи умови договорів, самовільно збільшують кількість машиномісць, що перевищує встановлений тариф на паркування, а також порушують санітарний стан та благоустрій при експлуатації автостоянок.

За таких умов, зазначив Голубченко, подальший розвиток паркувального сервісу, впорядкування роботи цієї сфери та збільшення надходжень до місцевого бюджету неможливі.

Нагадаємо, за результатами проведеної перевірки прокуратурою міста Києва на сьогодні підготовлено та подано до суду вже 17 позовів про стягнення збитків на користь ВАТ «Київтранспарксервіс» та бюджету міста Києва на загальну суму близько 1 млн грн. та розірвання договорів, укладених з суб'єктами господарювання, які експлуатують паркування з порушеннями умов договорів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

204