Північноатлантична рада планує обговорити у середу на своєму засіданні на рівні постійних представників 28 держав-членів НАТО ситуацію у Сирії, повідомив «Інтерфаксу» чиновник в апараті організації.

За його словами, обговорення пройде у рамках планового засідання Ради.

«Обстановка у Сирії вже не перший місяць є предметом стурбованості союзників (по Організації Північноатлантичного договору - ІФ), зараз там перебуває місія ООН, і було б дивно, якби Рада НАТО обходила своєю увагою цю тему», - пояснив порядок денний співрозмовник агентства.

За його словами, у заявах генерального секретаря НАТО «неодноразово, чітко і ясно виражалася солідарна позиція союзників щодо того, що відбувається у Сирії».

Раніше джерело у штаб-квартирі організації повідомило «Інтерфаксу», що у НАТО глибоко стурбовані повідомленнями про використання хімічної зброї у Сирії.

«Союзники по НАТО уважно стежать за подіями у Сирії та у регіоні в цілому і будуть, в міру необхідності, тримати ситуацію під постійним контролем», - зазначив співробітник альянсу.

«Це питання, яке має вирішувати все міжнародне співтовариство», - додав він.

Нагадаємо, президент США Барак Обама розглядає можливість дводенного ракетного обстрілу Сирії у разі виявлення доказів застосування сирійськими військами хімічної зброї.

Про застосування у районі Гута під Дамаском хімічної зброї стало відомо 20 серпня. Повстанці звинуватили у трагедії сирійську владу, однак офіційний Дамаск назвав те,що сталося, провокацією з боку опозиції.

Влада США раніше неодноразово заявляла, що у разі застосування сирійською владою хімічної зброї буде змушена втрутитися у громадянську війну, яка триває в країні вже більше двох років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

157