Запеклий бій між урядовими військами і повстанцями йде в селищі Джобар на східній околиці Дамаска, де раніше в суботу було виявлено склад хімзброї, повідомляє сирійське державне телебачення.

Солдати виявили склад з кількома бочками, що містять, ймовірно, отруйні речовини. На бочках було написано: «Зроблено в Саудівській Аравії», наводить РІА «Новости» повідомлення кореспондента телеканалу.

Сирійське державне інформагентство САНА стверджує, що заколотникам вдалося застосувати отруйні речовини проти солдатів урядової армії. Унаслідок хіматаки постраждали декілька солдатів. Машини «швидкої допомоги» продовжують доставляти військових у навколишні лікарні.

Пізніше від місцевих ЗМІ надійшло повідомлення, що підрозділи сирійської урядової армії в ході прочісування передмістя Дамаска Джобар виявили склад з протиотрутами (антидотами), що використовуються для лікування та профілактики отруєння бойовими отруйними речовинами. На упаковках з препаратами написано, що вони виготовлені «катарського-німецькою фармацевтичною фірмою».

Нагадаємо, сирійські війська виявили склад з хімічною зброєю, що належить терористам, у передмісті Дамаска.
Тим часом, сирійські активісти стверджують, що направили зразки біологічного матеріалу жертв передбачуваної хімічної атаки в Дамаск для їх вивчення експертами ООН.

Як раніше повідомляв ForUm, 21 серпня низка ЗМІ повідомила про масштабне застосування силами сирійського уряду хімічної зброї на околицях Дамаска. Жертвами атаки стали, за попередніми даними, понад 600 людей. Коаліція національної опозиції Сирії стверджує, що число жертв могло досягти 1,3 тисячі осіб. Влада і військове командування Сирії, у свою чергу заперечують дану інформацію.

Рада Безпеки ООН підтримала ідею проведення швидкого та неупередженого розслідування відомостей про застосування хімічних боєприпасів, але не уточнила, чи повинні цим розслідуванням зайнятися інспектори ООН з хімічної зброї, що вже знаходяться в Сирії.

Генеральний секретар ООН назвав застосування хімічної зброї в Сирії «злочином проти людства».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

744