Влада робить рішучі кроки в напрямі істотного підвищення рівня життя ветеранів війни, наголошує Президент України Віктор Янукович. Про це він сказав, виступаючи на урочистостях з нагоди 70-річчя визволення Харкова від німецько-фашистських загарбників, повідомили ForUm'у у прес-службі Глави держави.

Президент підкреслив, що останнім часом більш ніж на 700 гривень збільшено пенсії членам сімей померлих інвалідів війни, на 49% підвищено середній розмір пенсії учасникам війни, майже в 4,5 рази зросла грошова допомога ветеранам війни до Дня Перемоги.

За словами Януковича, особлива увага приділяється інвалідам війни: розмір їхніх пенсій за останні два роки зріс на 41%.

Крім того, сказав він, з 2010 року вперше розпочато програму забезпечення квартирами інвалідів Великої Вітчизняної війни, завдяки чому покращилися житлові умови понад 800 сімей.

«Ми не зупиняємося на цьому. Органи влади, як на центральному, так і місцевому рівні, повинні піклуватися про підвищення рівня життя українських ветеранів, вирішувати всі питання, пов'язані з поліпшенням житлових і побутових умов, забезпеченням ветеранів висококваліфікованою медичною допомогою», - підкреслив Янукович.

На переконання Глави держави, ініціативу безкоштовного оздоровлення ветеранів на базі обласного госпіталю для інвалідів війни зобов'язані підтримати всі галузеві медичні установи. «Цей досвід повинні вивчити і перейняти і в інших регіонах нашої країни», - підкреслив Янукович.

«Враховуючи поважний вік ветеранів, необхідно забезпечити їхній проїзд з найвіддаленіших куточків міста та області», - сказав Президент.

Глава держави також підтримав зусилля місцевої влади, в тому числі в Харкові, щодо пільгового забезпечення учасників війни якісними комунальними послугами.

«Такі люди мають безумовне право на безкоштовну установку енергозберігаючого обладнання, утеплення приміщень, спеціальні пільгові програми отримання всіх необхідних ліків», - підкреслив Янукович.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

153