За роки незалежності України роль промисловості для вітчизняної економіки не знизилася, і своїми найважливішими економічними успіхами за 22 роки країна зобов'язана саме промисловості. Таку думку висловив міністр промислової політики України Михайло Короленко в інтерв'ю виданню «Мінпром».

«Із здобуттям Україною незалежності, перед нашим промисловим комплексом виникло завдання докорінної зміни всієї схеми роботи, налагодженої десятиліттями - корекція технологічних ланцюжків, переорієнтація із завдань планової економіки на ринкового споживача. Я думаю, що промисловість впоралася з цим завданням успішно, саме тому її роль для української економіки зовсім не знизилася, наприклад, гірничо-металургійний комплекс досі є флагманом економіки країни», - зазначив міністр.

Він підкреслив, що не бачить причин для того, щоб з песимізмом дивитися на стан нашої промисловості.

«Наші підприємства вже зовсім не спираються виключно на технології радянських часів. Наприклад, традиційне мартенівське виробництво на деяких великих заводах замінено на сучасне конвертерне і електросталеплавильне. Побудовано цілу низку абсолютно нових сучасних металургійних підприємств. Коли ви чуєте, що наша промисловість тримається на радянських потужностях - знайте, це вже далеко не так. Наші можливості в промисловості не просто були збережені за останні два десятки років. Ми вдихнули в них нову силу», - підкреслив Михайло Короленко.

За словами міністра, за минулі роки були не тільки збережені і модернізовані промислові потужності, що залишилися у спадок від Радянського Союзу, а й створені нові напрями, зокрема, виробництво швидкісних поїздів і вагонів метро Крюківським вагонобудівним заводом, вертольотобудівна галузь.

«Україна - не бідний родич неіснуючої вже країни, який «доношує» старі фабрики і заводи. Ми вже - повнокровна в промисловому відношенні держава, яка здатна не тільки забезпечувати потреби своєї економіки, але й бути активним учасником світового ринку», - підсумував Михайло Короленко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

170