Виконавчий комітет СНД спростував інформацію про те, що розсилав якийсь лист з приводу проблем на митниці між Росією і Україною.

«Виконкому СНД нічого невідомо про існування такого документа. Листа, на який посилаються ЗМІ, не існує», - сказав сьогодні РІА «Новости» представник прес-служби виконкому СНД.

Українські ЗМІ з посиланням на прес-службу Кабінету Міністрів України розповсюдили інформацію про те, що виконком СНД у своєму листі висловив готовність сприяти врегулюванню митних ускладнень, що виникли між Україною і Росією. У листі нібито йшлося про те, що введення Росією митних обмежень суперечить угоді про створення зони вільної торгівлі між країнами СНД.

Як підкреслив представник прес-служби виконкому СНД, до компетенції виконавчого комітету «не входить дозвіл двосторонніх економічних суперечок між державами».

Як раніше повідомляв ForUm, російська митниця з 14 серпня посилила контроль за вантажами практично всіх українських експортерів.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив уряду розібратися в ситуації з проблемою ввезення українських товарів у Росію.

Європейська комісія закликала Україну і Росію якнайшвидше врегулювати торговельну суперечку відповідно до правил та зобов'язань Всесвітньої торгової організації.

20 серпня Федеральна митна служба Росії заявила, що додаткові процедури митного контролю по відношенню до товарів українських підприємств вже не застосовуються, і вони перетинають російську митницю в штатному режимі. 21 серпня стало відомо, що російська митниця і раніше посилено перевіряє українські товари.

Європейський Союз називає неприйнятними будь-які економічні загрози з боку Росії на адресу України, пов'язані з можливим підписанням Угоди про асоціацію з ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

358