Бєлгородський обласний суд засудив до довічного позбавлення волі Сергія Помазуна, який вбив шістьох людей.

Помазун визнаний винним за статтями КК РФ 105 (вбивство), 226 (розкрадання зброї) і 317 (посягання на життя співробітника правоохоронних органів), пише РІА «Новости».

Довічного терміну для нього вимагали прокурор і родичі загиблих. Сам Помазун в останньому слові попросив суддю обмежитися 25 роками колонії. При цьому підсудний заявив, що готовий відбувати покарання в колонії «Чорний дельфін», де утримуються довічно ув'язнені. Промова Помазуна тривала всього кілька секунд.

Окремо буде розглядатися справа про неповагу до суду, порушена відносно Помазуна вже в ході судового процесу. Підсудний поводився зухвало й ображав суддю.

Нагадаємо, 22 квітня Сергій Помазун зайшов у магазин «Полювання» у центрі Бєлгорода і застрелив з рушниці трьох продавців, потім вийшов на вулицю і вбив ще трьох випадкових перехожих - чоловіка та двох школярок 14 і 16 років. Після цього він зник з місця злочину на машині BMW X5, яку пізніше кинув у сусідньому кварталі.

На суді він заявив, що не хоче вибачатися перед родичами, щоб не принижуватися.

Раніше Помазун неодноразово був судимий, причому агресивно поводився в місцях позбавлення волі й отримував численні стягнення. Незадовго до вбивства батьки Помазуна скаржилися на поведінку сина і намагалися домогтися його затримання або госпіталізації.

РАПСІ в текстовій трансляції вироку відзначало, що родичі загиблих висловили претензії до батьків Помазуна. На думку потерпілих, знаючи про характер сина, батьки не повинні були тримати в будинку зброю.

При цьому психіатрична експертиза визнала чоловіка осудним. Призначений Помазуну адвокат Віктор Єремєєв наполягав на повторній експертизі, але проти цього виступило як звинувачення, так і сам підсудний.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1653