Група підлітків в Оклахомі застрелила австралійського 22-річного бейсболіста Кріса Лайна, пояснивши поліції, що зробили це «просто для розваги, тому що їм було нудно».


Спортсмен, який біг у напрямку до дому, де його чекала дівчина, привернув увагу трьох підлітків, які вискочили з квартири, сіли в автомобіль, наздогнали Лайна і одним пострілом у спину вбили хлопця.
 

Підліткам-вбивцям Джеймсу Едвардсу (15 років) і Ченсі Луна (16 років) загрожує довічне ув'язнення, якщо їхня провина буде доведена. У штаті передбачена смертна кара за вбивство, але її не застосовують до неповнолітніх. 17-річному Майклу Джонсу, що сидів за кермом авто, пред'явлено звинувачення в пособництві при скоєнні злочину і приховуванні доказів.
 

Суд відмовив обвинуваченим у вбивстві у звільненні під заставу, застава для Джонса призначена у розмірі одного мільйона доларів, повідомляють РІА «Новости».

У поліції повідомили, що сімнадцятирічний Джонс у серії допитів визнав, що приятелям було нудно, "і тому вони вирішили когось вбити", а австралієць випадково став їхньою мішенню.

Батьки всіх трьох підлітків заперечують їхню провину.

В Австралії обурені вбивством свого співвітчизника. Уродженець Мельбурна був стипендіатом коледжу Оклахоми, за збірну якого виступав, і вчився на фінансиста. Він повернувся з канікул у США за три дні до вбивства.

Колишній віце-прем'єр Австралії Тім Фішер, який свого часу посилив контроль за зброєю у своїй країні, закликає австралійських туристів до бойкоту США, де не можуть забезпечити безпеку на вулицях.

Нагадаємо, заборона на вільний оборот зброї стала темою загальнонаціональної дискусії в США після того, як психічно неврівноважений Адам Ланза розстріляв 26 людей у ​​початковій школі в грудні 2012 року. Пізніше поліція знайшла в його будинку великий арсенал вогнепальної зброї і три самурайські мечі.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

297