Державна ветеринарна та фітосанітарна служба України здійснить додаткові перевірки українських підприємств - виробників м'яса птиці. Це стане передумовою для відновлення постачань української курятини в Казахстан, повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства.

Зараз Держветфітослужба призупинила експорт продукції ВАТ «Миронівська птахофабрика» до Казахстану. Буде проведено розслідування для з'ясування обставин.

«Додаткові перевірки проведуть у зв'язку з тим, що під час транспортування або розмитнення, швидше за все, була порушена цілісність упаковки або температурний режим при транспортуванні по території Казахстану», - зазначають у міністерстві.

Як підкреслюють у відомстві, вся продукція, що експортується українськими птахофабриками, проходить суворий ветеринарний та фітосанітарний контроль в Україні.

Зокрема, відповідні сертифіковані лабораторії перевірили партії м'яса птиці, які поставлялися в Казахстан, наголошується в повідомленні.

Як повідомляв ForUm, Казахстан ввів посилений лабораторний контроль продукції трьох українських постачальників м'яса птиці: «Миронівська птахофабрика», «Агромарс ексім» і «Тавр Плюс».


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

396