Державтоінспекція України просить водіїв бути уважними на дорогах у День знань, і пропонує 1 вересня пересуватися по дорогах з включеним ближнім світлом фар.

Про це сказав на брифінгу в Києві заступник начальника департаменту ДАІ України Володимир Резніков.

За його словами, напередодні та на початку нового навчального року Державтоінспекція проводить загальнодержавні профілактичні заходи «Увага! Діти - на дорозі!». Такі заходи проводяться з 20 серпня по 20 вересня для того, щоб не допустити ДТП за участю дітей, а також навчити дітей правилам поведінки на дорозі.

Резніков розповів, що співробітники Державтоінспекції 1 вересня в школах проведуть традиційно уроки з тематики безпечного руху, а також традиційно патрульні екіпажі ДАІ будуть чергувати 1 вересня біля навчальних закладів. І особлива увага в цей день буде приділена недопущенню будь-яких ДТП за участю дітей, передає «УНІАН».

«Звертаюся до водіїв: я хотів би попросити їх бути максимально уважними та обережними, знизити швидкість, коли будуть проїжджати біля шкіл. Також прошу водіїв, у порядку винятку, давайте в цей день будемо їздити з включеними фарами», - сказав Рєзніков, звертаючись до водіїв. Додавши при цьому: «ми повинні не допустити ДТП за участю дітей».

Крім того, за словами заступника начальника ДАІ, Державтоінспекція проводить обстеження біля кожного навчального закладу на предмет наявності дорожніх знаків, розмітки, а також належного стану дорожнього покриття.

Також Державтоінспекція звертається до батьків з проханням нагадати дітям про необхідність дотримання Правил дорожнього руху і безпеки на дорогах.
Згідно з даними ДАІ МВС України, за 7 місяців поточного року на дорогах України було скоєно 2102 ДТП за участю дітей, в яких загинула 141 дитина та травмовано 2276 неповнолітніх.

Кількість ДТП, що сталися з вини неповнолітніх, зареєстрована на 8,9% менше порівняно з аналогічним періодом минулого року, а кількість загиблих унаслідок цих ДТП дітей зменшилася на 21,4%.

Найчастіше діти стають учасниками ДТП як пішоходи - 42%, пасажири - 41%, велосипедисти - 7%, а найбільш типове порушення Правил дорожнього руху, яке допускають діти, - це несподіваний вихід на проїжджу частину дороги перед автомобілем.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

799